COVID-19
RO EN

Lidia Lupu, speaker la Conferința Internațională Multidisciplinară privind Științele și Artele Sociale SGEM 2017

În perioada 22-31 august 2017, a avut loc cea de-a patra sesiune de prezentări științifice ”International Multidisciplinary Scientific Conference on Social Sciences & Arts SGEM 2017”, în Albena, Bulgaria.

În cadrul acestui eveniment, teoreticieni și practicieni renumiți ai dreptului au dezbătut teme de actualitate din domeniul dreptului internațional și al Uniunii Europene.

Colega noastră, Lidia Lupu a participat la sesiune, în calitate de speaker, cu prezentarea intitulată “Telemunca și beneficiile sale asupra echilibrului între viața profesională și cea privată” (”Teleworking and its benefits on work-life balance”).

Tema dezvoltată este una de mare actualitate la nivelul Uniunii Europene, în contextul adoptării Propunerii de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind echilibrul dintre viața profesională şi cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor şi de abrogare a Directivei 2010/18/UE a Consiliului, care urmărește, printre altele, implementarea unor forme flexibile de lucru (inclusiv telemunca) în cazul părinților care se întorc din concediul parental.

De asemenea, acest subiect prezintă un mare interes și la nivel național, întrucât pe agenda Camerei Deputaților se află inițiativa legislativă cetățenească înregistrată sub nr. PL-x 577/09.09.2015, prin care se urmărește modificarea Codului muncii, în sensul introducerii unor texte legale care să reglementeze telemunca și regimul său juridic, dar și recentul Proiect de lege privind reglementarea activității de tele-muncă.

Sesiunea a acordat posibilitatea abordării şi dezbaterii acestei problematici de drept,  cu multiple implicații atât pe plan al dreptului muncii, cât şi pe plan social.

Prezentarea susținută de Lidia în cadrul acestei conferințe poate fi accesată aici.