Bulboacă și Asociații lansează proiectul cultural național ”Matricea Românească”

Ca parte a procesului de implementare a noii identități, ce reflectă viziunea firmei, Bulboacă și Asociații a lansat miercuri 14 septembrie 2016 proiectul cultural național „Matricea Românească”.

Matricea Românească este demersul nostru onest de recuperare, de redescoperire și de reafirmare a identității naționale, un proiect prin care vom readuce la viață trecutul, vom fructifica prezentul și vom semăna semințele viitorului, dând astfel substanță potențialului țării noastre în contextul aspirațiilor sale europene.

Cultura înseamnă solidaritatea dată de o experienţă istorică comună, aderenţa la instituţiile care au marcat această experienţă. Matricea Românească trebuie înţeleasă deci nu etnic, ci în spiritul cetăţeniei de sens civic românesc, al unei Matrici incluzive ce recunoaşte contribuţia tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

A fost odată un vis numit România. Misiunea noastră și a partenerilor care ni se vor alătura în acest proiect este să îl reamintim celor care l-au uitat, celor care nu au cunoştinţă de el sau celor care, pur şi simplu,  nu mai cred în vise.

Cu bucurie și emoție vă invităm să (re)descoperiți „Matricea Românească” accesând www.matricea.ro.