COVID-19
RO EN

Dan Ben-Eliezer

Ambasador (Ret.) Reprezentant în Israel

Excelența Sa, Dan Ben-Eliezer, Fost Ambasador al statului Israel în România (2010-2015) este Reprezentantul (Country Representative) Bulboacă & Asociații în Israel.

Excelența Sa este un model în cadrul firmei noastre, având o contribuție deplină la dezvoltarea rolului transformațional asumat de către B&A.

În 2015, la finalul mandatului său de Ambasador în România a fost distins cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” oferit de Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis.

Înainte de misiunea diplomatică din România Excelența Sa a fost Consul General al Israelului în Hong Kong și Macao (2005-2008) și Ambasador al Israelului în Regatul Nepalului (2003-2005).

Cariera diplomatică a Excelenței Sale a început în 1978, când s-a  alăturat Ministerului Afacerilor Externe al Israelului din Ierusalim. A îndeplinit mai multe sarcini diplomatice în misiuni diplomatice israeliene în: Germania, Grecia, Insulele Fiji, Los Angeles SUA. În 2009, a avut reședința la Stockholm, Suedia, în calitatea sa de Trimis Special al Ministerului Afacerilor Externe al Israelului la Președinția suedeză a U.E.

La Ministerul Afacerilor Externe din Ierusalim, Israel, a fost Directorul Departamentului de Proiecte din cadrul „MASHAV” - Agenția Israeliană pentru Cooperare Internațională și Director al Departamentului Organizațiilor Internaționale și Drepturilor Omului din cadrul Națiunilor Unite.

Deține o Diplomă de licență (B.A.) în Științe Politice de la Universitatea din Tel-Aviv și o Diplomă de Masterat (M.A.) de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Este căsătorit cu Hedva și împreună au două fiice.